3 Eylül 2012 Pazartesi

Altınoluk

Altınoluk, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı bir tatil beldesidir. Yeşilin her tonunu cömertçe sergilendiği bu doğa harikası yer size bol oksijeniyle tertemiz bir hava ve tatil imkanı sunuyor.

İstanbul, Bursa gibi illere yakın olmasından dolayı özellikle buralardan gelen yazlıkçılarla dolup taşmaktadır. Altınoluk, 1800'lü yıllarda Rum nüfusunun yoğun olduğu bir yermiş. Dolayısıyla buralarda gezerken Rumlara ait dokuyu görebilirsiniz. Abdullah Evi Konağı bunlardan biridir.

Balıkesir Altınoluk'ta yaklaşık 450bin adet zeytin ağacı bulunmaktadır. Dolayısıyla zeytincilik ve zeytinyağı çok meşhurdur. Bölgede yapılan yemekler zeytinyağıyla yapıldığı için çok lezzetli olmaktadır. Balıkçılıkta oldukça fazladır.

Tertemiz deniziyle mavi ve yeşili birarada göreceğiniz Altınoluk'ta unutamayacağınız anılarla evinize döneceğinizin garantisini verebiliriz.


Altınoluk'a ulaşım hem Çanakkale hem de Bursa üzerinden yapabilirsiniz. Ayrıca İstanbul- Bandırma arasında yapılan hızlı feriotla daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Altınoluk'ta konaklama yapmak için otel, pansiyon ve apartlar mevcuttur. Her bütçeye uygun tatil imkanı sağlamaktadır.

Altınoluk'a gelipte Kaz Dağlarına uğramamak olmaz. Burada yapacağınız piknikle hem bol oksijen alabilir hem de keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder